ALEKSANDR FAYNBERG – BUYUK NAMOYONDA - Umarova Dilshoda Hamro qizi; Vazira Xolnazarova (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Aleksandr Faynberg, shubhasiz, she'riyatga, tarjima va kino san'atiga ham katta hissasini qo'shgan adiblardan hisoblanadi. A. Faynberg 1939-yilning 2-noyabrida Toshkentda tug'ilgan. Ota-onasi 1937-yilda Novosibirskdan Toshkentga ko'chib o'tishgan. Faynbergning bolalik yillari "Jukovskaya" ko'chasida o'tgan. Yetti yillik maktabini tugatgach esa, topografiya texnikumida o'qishni boshlagan. Texnikumni bitirib chiqqach esa, Tojikistonda armiya xizmatini ham o'tagan.