ODAMIYLIK - Xo’jabekov Jo’rabek (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Adabiyot bu so’z boyligi. O’zbek adabiyoti juda buyuk. O’zbek adabiyotimizga juda ko’p insonlarning mehnati singan. Masalan O’tkir Hoshimov, Abdulla Oripov, O’lmas Umarbekov, Said Axmad. Bu insonlar judayam ko’p kitoblar yozgan. Masalan O’lmas Umarbekov juda ko’p romanlar, qissalar, publististik asarlar yozgan. Romanlari ,,Odam bo’lish qiyin”, ,,Fotima va Zuhra” ulardan biri “Odam bo’lish qiyin” romanini yaxshi ko’ribo’qiganman. Bu romanida “Odamiylik”ni tushinib yettim.Uning qahramoni ham Abdulla “odamiylik”ni tushinib yetti deb o’ylayman.Chunki u dadasining qiynalganida yaqin o’rtoqlari yonida turmasdan,xiyonat qilganini tushinib yetti.Bu xiyonat dadasidan ham ko’ra Abdulla ko’p tushkunlikka tushdi.Abdulla bir oylar g’amgin bo’lib yurdi.