OILADA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI MEHNAT TARBIYASI PARADIGMALARI - Rasulxo’jayeva Madina Axmadjonovna; Samiyeva Sanobar Obid Qizi qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Anotatsiya: Maqolada oilalarda bolalar mehnat tarbiyasi, bolalarni mehnatga psixologik va amaliy jihatdan tayyorlash, hozirgi davrda ro‘y berayotgan ijtimoiy-iqtisodiy o‘zgarishlar shaxs kamolotiga nisbatan juda katta ta’siri, mehnatga muhim ijtimoiy burch sifatida qarash, ma’lum faoliyatni bajarishda mas’uliyatni his etish, mehnat va uning natijasi, shuningdek, mehnat jamoasiga hurmat, mehnat faoliyatini tashkil etishda tashabbuskorlik, faollik ko‘rsatish, o‘z aqliy va jismoniy qobiliyatini to‘liq namoyon etishga bo‘lgan ichki ehtiyoj, mehnatni ilmiy tashkil etish yo‘lida amaliy harakatni olib borilishi xususidagi masalalar bayon etilgan.