TOK QALAMCHALARINI KO‘PAYTIRISHNING INNOVATSION USULLARI - Maxmadiyorov Farrux Shomurod o‘g‘li,; Sayfiddinov Xayitmurod Ziyedullayevich,; Toshmurodov Elnur Sobir o‘g‘li, (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada qishloq xo‘jaligining uzumchilik sohasida resurstejovchi texnologiyalarni qo‘llashga doir ilmiy tadqiqot natijalari keltirilgan bo‘lib, bunda tok ko‘chatlari etishtirish uchun sarflanadigan tok qalamchalari(material) sarfi 3 barobarga, suv sarfi 5-6 barobarga tejalgan. SHuningdek oziq-ovqat sanoati chiqindilaridan ya’ni bir marotaba ishlatiladigan yaxna ichimlik idishlaridan unimli foydalangan holda ochiq dalada etishtiriladigan ikki yillik ko‘chatlarga raqobatbardosh tok ko‘chatlarini bir yilda etishtirish to‘g‘risidagi ma’lumotlar keltirilgan