CHIA (Salvia hispanica) O‘SIMLIGINI URUG‘LARINING LABORATORIYA SHAROITIDA UNUVCHANLIGINI ANIQLASH - Gulsevar Farxod qizi Meyliyeva (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqolada haroratning ortib borishi esa urug‘larning dastlabki kundagi unuvchanligiga ijobiy tasir qilgan bo‘lsada, keyingi kunlardagi unuvchanlikni biroz pasaytirishi va umumiy unuvchanlik ham biroz past bo‘lishi kuzatildi. Chia namunalarini laboratoriya sharoitida urug‘larini laboratoriya sharoitida unuvchanligi yuqori bo‘lishi dala tajribalari olib borish yuqori samara berishi mumkinligi aniqlandi.