ELEKTRONNING ELEKTR VA MAGNIT MAYDONLARIDAGI HARAKATI BILAN ISHLASH METODIKASI - Abgurasulova Mushtariybegim Otabek qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqolada hozirgi kunda dolzarb bo’lgan fizika fanida virtual labaratoriyalar va elektron darsliklar yaratishda ishlatiladigan dastur xususida yoritilgan. Bundan tashqari, elektronning boshlang‘ich tezligi va maydonga uchib kirish burchagiga hamda elektr va magnit maydonlari kuchlanganliklarining qiymatlariga qanday bog‘langanligi to’g’risida tahlil etilgan. Zamonaviy O'zbekistonda mutaxassislar tayyorlash sifatini oshirish tizimini isloh qilish muammosi tobora o'tkirlashib bormoqda, bu esa davlatning bozor munosabatlariga kirib kelishi natijasida yuzaga keladigan yangi ijtimoiy ehtiyojlar bilan bog'liq.