QANDLI DIABET KASALLIGI VA UNI OLDINI OLISH - Togayeva Gulnora Siddiqovna; Jasur Jamolboev Jalololovich; Hilola Normurodova Shuxrat qizi; Murodov Shaxzod Ulugʻbek o’gʻli (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya:Ushbu maqolada biz qandli diabetning ko'p qirrali tabiatini, shu jumladan uning turlari va inson va jamiyatga ta'sirini o'rganishni maqsad qilganmiz. Bundan tashqari, biz ushbu keng tarqalgan salomatlik holati haqidagi tushunchamizni kuchaytirish va qandli diabet bilan kasallangan insonlarning hayotini yaxshilashdan iborat bo'lgan samarali boshqaruv strategiyalarini, profilaktika choralarini, texnologik yutuqlarni va psixo-ijtimoiy yordamni o'rganamiz.