SOLIQ TO‘LOVCHILARNING SOLIQ QARZDORLIGINI KAMAYTIRISH YO‘LLARI - Jabbarov Javohir Norbuta o‘g‘li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada soliqlarning davlat iqtisodiyotidagi ahamiyati tadqiq qilingan hamda bugungi kunda mamlakatda soliq qarzdorligini kamaytirish dolzarb masalalardan biri ekanligi asoslangan. Soliq qarzdorligini kamaytirish bo‘yicha xorijiy iqtisodchi olimlarning fikr va mulohazalari o‘rganilgan. Yuridik shaxslarning, shu jumladan, yakka tartibdagi tadbirkorlarning soliq qarzlari tahlil qilingan. Rivojlangan mamlakatlarda soliq qarzdorligini undirishning o‘ziga xos xususiyatlari tadqiq etilgan. Shuningdek, respublikamizdagi soliq qarzi ortishining soliqlar va boshqa majburiy to‘lovlar tushumiga bog‘liqligi tahlil etilib, xorij tajribasiga tayangan holda ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi. Yuqorida qayd etilgan holatlardan kelib chiqib, mamlakatimizda soliq qarzdorligini qisqartirish, shu jumladan, uni samarali undirish amaliyotini takomillashtirish borasida taklif va tavsiyalar shakllantirilgan.