MULKNI IJARAGA BERISHDAN DAROMADLARNI SOLIQQA TORTISH MA’MURCHILIGI: MUAMMOLAR VA ISTIQBOLLAR - Abdullaeva Charos Abdullo qizi, (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada mulkni ijaraga berishdan daromadlarni soliqqa tortish ma’murchiligi ,soliqlarning davlat iqtisodiyotidagi ahamiyati tadqiq qilingan hamda bugungi kunda mamlakatda soliq qarzdorligini kamaytirish dolzarb masalalardan biri ekanligi asoslangan. Mulkni ijaraga berish va u orqali olingan daromadlarni soliqqa solishni taribi,muammolair hamda istiqbollari haqida bayonb etilgan.Yuridik shaxslarning, shu jumladan, yakka tartibdagi tadbirkorlarning soliq qarzlari tahlil qilingan. Shuningdek, respublikamizdagi soliq qarzi ortishining soliqlar va boshqa majburiy to‘lovlar tushumiga bog‘liqligi tahlil etilib, xorij tajribasiga tayangan holda ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi. Yuqorida qayd etilgan holatlardan kelib chiqib, mamlakatimizda soliq qarzdorligini qisqartirish, shu jumladan, uni samarali undirish amaliyotini takomillashtirish borasida taklif va tavsiyalar shakllantirilgan.