OʼQUVCHILАRNI KАSBGА YOʼNАLTIRISHDА KOMPYUTER FАNLАRI BOʼYICHА FАKULTАTIV KURSLАRNI TАSHKIL ETISH MАSАLАLАRI - Xolmirzayev Ilxom Shavkatovich; Jo‘raev Anvar Mustafoqul o‘g‘li; Narmetov Ibrohim Rustamjon o‘g‘li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Аnnotatsiya. Oʼquvchilarning informatikadan fakulьtativ kurslarda kasb tanlashlari uchun katta imkoniyatlar yaratilishi axborot texnologiyalarining didaktik salohiyatini oshiradi va informatikaning boshqa fanlar bilan bogʼliqligiga asos boʼladi. Maqolada oʼquvchilarni kasbga yoʼnaltirishda kompьyuter fanlari boʼyicha fakulьtativ kurslarni tashkil etish, axborot texnologiyalari va vositalaridan foydalanib turli sohalardagi kasbiy faoliyat haqida koʼnikmalarni shakllantirish masalalari yoritilgan.