ZID MA`NOLI SO`ZLAR MAVZUSI YUZASIDAN BAJARILADIGAN TOPSHIRIQLAR (5-6- sinf o`quvchilari uchun) - Axmedova Dildora Dilshodovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Bugungi kunda zid ma`noli so`zlar o`quv izohli lug`ati va uning yaratilishi masalasi dolzarb bo`lib kelmoqda. Sababi, maktab o`quvchilari hamda maktabgacha yoshdagi bolalar nutqining tabiatiga, yosh xususiyatiga ko`ra o`zbek tili antonimlarining o`quv izohli lug`atlari yaratilmagan. Bolalar va o`quvchilar nutqi lingvokognitiv asoslarda rivojlanib boradi. Zid ma`noli so`zlar o`quv lug`atlarini lingvokulturologik va lingvokognitiv aspektlarda o`rganilmaganligi muammoning dolzarbligini ko`rsatadi.