O'ZBEK HAJVIYASINING ABDULLA QODIRIY IJODIY ASARLARIDA YARATILISHI - Yunusova Farangis Mamir qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: maqolada xalqning boy ijodi, ko’p yillik sharqona adabiyot shuningdek G'arb adabiyotining noyob hajviya namunalari mahorat maktabi vazifasini bajarganligi, adibning "Kalvak Maxzumning xotira daftaridan’’ yoki "Toshpo'lat tajang nima deydi?" kabi hajviy qissalari, undagi obrazlar nutqi va muomalasida mashhur Afandi latifalari, xalq kitoblari, ertak va dostonlariga xos tasvirlash usullari va uslubi qo'shilib ketganligi, hajviy adabiyotning asosiy xususiyati, belgisi mavjud hayotiy illatlarni, insondagi nuqsonlarni korsatish, unda kulgu, masxara, tanqidiy ruh ustuvorlik qilishi misollar asosida tahlil qilingan.