O‘ZBEKISTONDA INTELLEKTUAL TRANSPORT TIZIMINI RIVOJLANTIRISH - Solimuhammadov Jamshidbek Sohibjon o’gli,; Mamajonova Muxlisaxon O‘ktamjon qizi,; Hoshimov O‘tkirbek Hakimjon o‘g‘li, (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Maqolada O‘zbekiston transport tizimining asosiy vazifalarimizdan biri, milliy iqtisodiyot va axoliga ko‘rsatiladigan transport xizmatlari sifatini, transport – yo‘l majmuasi faoliyatini yuqori darajada va samarali tashkil etish orqali oshirishdan iborat. Aholini talab qilinadigan xarakatchanlik (mobilnost) darajasini saqlab qolish uchun bir-birini to‘ldiradigan ikki faoliyatni rivojlantirish kerak bo‘ladi: yangi yo‘l uchastkalarini qurish va transport tizimini tashkiliy boshqaruvini axborot-telekommunikatsiya va telematika texnologiyalari yordamida amalga oshirishni tadbiq etamiz. Shu bilan bir qatorda intellektual transport tizimi, ITT infrastrukturasi, va standartlashtirish.