QIRG’IZ XALQINING FARG’ONA VODIYSIGA JOYLASHUVI - TARIXIY ASARLAR, MANBALARDAGI TADQIQOTLAR - Rahimjonov Shahzod, (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Anotatsiya: Maqolada Farg’ona vodiysiga o’rta asrlarda, tarixiy jarayonlarda qirgiz halqining o’rni, O’rta Osiyo hukmdorlarining qo’shini va diplomatik, siyosiy munosabatlarida ularning muhim o’rin tutgani, turli janglarda ishtiroklari haqida manbalar asosida ma’lumotlar keltirildi.Ushbu tadqiqotlar asosida to’playotgan ma’lumotlarni keyingi maqolada yaqin davrlarga qadar bo’lgan ma’lumotlar berishni maqsad qildik.