1918-1939-YILLARDA XITOY. - Maxammatjonov Xobiljon (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Anotatsiya. 1918-yillarda Xitoy turmush darajasi eng past boʻlgan yarim feodal, yarim mustamlaka davlat; iqtisodiyotda xorijiy kapital hukmronligi; inqilobiy harakatning ikki markazi — Gomindan (Sun Yatsen boshchiligida) va XKP bo’lgan; 1925–1927-yillar — mamlakatda birinchi inqilobiy fuqarolar urushi; 1925-yil — Sun Yatsenning vafoti. Gomindan boshchiligida — Chan Kayshi; XKP bilan kurash. Milliy-ozodlik kurashining yagona frontini tuzishga erishilmadi; Chan Kayshining XKP bilan kuchlarni birlashtirishni rad etishi, Gomindanchi qoʻshinlar isyoni va boshqalar haqida maqolada ma’lumotlar keltirilgan.