MUSTAQIL O‘ZBEKISTONDA YOSHLARGA OID DAVLAT SIYOSATI TA’MAL TOSHINING QO‘YILISHI - Toshmirzayev Mahmud, (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Mavzu Birinchi Prezident I.Karimov faoliyati bilan chambarchas bog‘liq bo‘lgani uchun, avvalo, 2016 yilda uning vafoti munosabati bilan xalqimiz qanchalik qayg‘urganini eslab o‘tish o‘rinlidir. Chunki Birinchi Prezident xalqimiz yuragidan chuqur joy olgan, uning ardoqli farzandiga aylangan edi. Yurtning katta-kichigi u bilan faxrlanar edi. Bunga u o‘zining fidoyiligi, yurti va xalqini jondan sevganligi, uning tinchligi, farovonligi va ravnaqi yo‘lida sabot bilan kurashganligi, o‘tkir aql-zakovat egasi bo‘lganligi, mamlakatni keng taraqqiyot yo‘liga olib chiqqanligi tufayli sazovor bo‘ldi.