NAY CHOLG'USI SAN'ATI TARIXI VA IJROCHILIK MASALALARI - X. K Aripov (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Cholg’u ijrochiligi an’analari bu asrlar davomida ustoz - shogird silsilasi orqali bizga yetib kelmoqda. Milliy cholg’ularimiz yillar va asrlar mobaynida nola va sadolari orqali qalblarga orom baxsh etmoqda. Aslida xar bir cholg’udan chiqayotgan sado insonning ruhiyatiga butun turmushiga ta’sir etadi. Bejiz buyuk olimlarimiz musiqa san’ating tovush hosil qilish masalalari, tovushlar orasidagi nisbatlarga kuchli e’tibor qaratishganki, musiqiy tovushlardan chiqayotgan sado insonga so’siz ta’sir etadi.