DARYO OQIZIQLARINING IRRIGATSION AHAMIYATINI BAHOLASH - Tojiyev Kamoliddin G’ofurovich (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Dehqonchilik va xalq xo‘jaligi sohalarida suvga bo‘lgan ehtiyojning oshishi natijasida daryo suvi va uning tarkibidagi oqiziqlarining daryodan suv oluvchi inshootlar, suv omborlar, magistral kanallar va ichki sug‘orish kanallarida cho‘kib qolishi kuzatilmoqda. Ushbu maqolada daryo suvlarining holati, oqiziqlarining irrigatsion ahamiyati haqida ma’lumotlar keltirilgan.