XVII VA XVIII ASRLARDA YEVROPADA FANNING RIVOJI - Mo’minov Nodirbek Botir o’g’li, (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Bizga ma’lumki Yevropa fani XVII-XVIII asrlarda nihoyatda rivoj topdi. Turli sohalarda inqilobga teng bo’lgan kashfiyotlar amalga oshirildi. Turli xildagi aniq hisob kitobga asoslangan fanlar bilan bir qatorda boshqa fanlar, xususan falsafa, tarix, me’morchilik, san’at ka’bi fanlar ham ilgariga nisbatan ancha taraqqiy etdi. Ushbu maqola XVII-XVIII asrlarda va unga yaqin davrni o’z ichiga olgan Yevropa fani manbalar va shaxsiy xulosalar orqali yoritilib dastlabki ma’lumotlar berib o’tiladi.