OSMONNI ELETROMAGNIT TO’LQINLI NURLARDA O’RGANISH – KENG TO’LQINLI ASTRONOMIYANING ASOSI - Majidova Gulnora (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Anotatsiya: Ushbu maqolada o’quvchilarning astronomiya ko’nikmalariga bo’lgan ko’nikmalarini shakllantirilib elektromagnit tushunchasi, optic teleskop va undan foydalanish, Teleskoplarning asosiy xarakteristik kattaliklari Radioteleskoplar haqida tushuncha Ulug‘bek rasadxonasining «bosh teleskopi»