IMOM AL-BUXORIYNING ISLOM DINI VA JAMIYAT MA’NAVIY- MADANIY HAYOTIGA QOLDIRGAN ME’ROSI - X.U.Samatov; Xamidov. S.V (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Islom dinida Quroni karimdan soʻng ikkinchi manba boʻlib eʼtirof etilgan kitob Imom Buxoriyning “al-Jomeʼ as-sahih” – (“Ishonarli hadislar toʻplami”) asari yozilish tarixi, inson ma’naviyatida tutgan o’rni batafsil yoritib beriladi. Shuningdek, asar yozilish sabablari va asar muallifi faoliyati haqida qimmatli ma’lumotlar olish mumkin.