PARHEZ STOLLARINING TIBBIYOTDA VA INSON HAYOTIDAGI AHAMIYATI - Abdusattorova Sabohat Nabijon qizi,; Teshaboyeva Nigora Shamsiddin qizi, (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Shifobaxsh ovqatlanish oddiy taomlardan o’zining tarkibi va tayyorlanish usullari bilan farq qiladi. U kasal organizmga zarur darmondorilarga bo’lgan ehtiyojini ta’minlanishi, ya’ni kasal a’zoning funksiyasini tiklanishiga yordam berishi kerak. Shifobaxsh ovqatlanish har bir kasallikning o’ziga xos sususiyatlari, klinik kechishini hisobga olgan holda tuziladi va ma’lum davrga mo’ljalanadi.