ELEKTRON BIZNES VA ELEKTRON TIJORATNI RIVOJLANISHIDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARNI O‘RNI - S.S.Sobirova,; I.N.Tojimamatov, (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu tezisda axborot texnologiyalarining biznesdagi rolini oshirishning hozirgi tendensiyalari koʻrib chiqilgan. Raqamli texnologiyalarni joriy etish koʻplab ishlab chiqarish jarayonlarini tezlashtirish, xodimlar xarajatlarini kamaytirish, shuningdek, boshqaruv jarayonlarini avtomatlashtirish imkonini beradi. Maqolada zamonaviy iqtisodiyotni raqamlashtirish jarayonida korxona yoki mamlakat darajasida hamda global miqyosda texnologik innovatsiyalarning roli va ahamiyati alohida yoritib oʻtilgan.