INVЕSTISION LOYIHALARNI SAMARALI BOSHQARISH (ENЕRGЕTIKA SOHASI MISOLIDA) - Rahmanov Shoxrux Bahodirovich (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Hozirgi kunda barcha mamlakatlarda mahalliy va xorijiy investitsiyalarni iqtisodiyotning turli tarmoqlariga keng jalb etish, ularga keng imkoniyatlar yaratish, turli xil soliqli va soliqsiz imtiyozlarni berish, jalb qilingan mablag'larni samarali boshqarish muhim ahamiyat kasb etmoqda. Buning uchun mamlakatda samarali investitsiya faoliyatini tashkil etish uchun zarur bo'lgan investitsion muhit yaratilgan bo'lishi, hududlarning investitsion jozibadorligi ta'minlanishi lozim. Ushbu maqolada O'zbekistonda investitsiya faoliyatini samarali tashkil etish va investitsion mablag'lardan samarali foydalanish masalalariga to'xtalib o'tilgan va tegishli xulosalar shakllantirilgan.