DATA MININGDA CRISP-DM METODOLIGIYASI TASNIFI - Muxtorov Doston Naim o’g’li; Sanayev Mashrab Eshquvvat o’g’li; Narzikulov Nodirbek Xamrobek o’g’li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
"CRISP-DM" (Cross-Industry Standard Process for Data Mining) – bu ma'lumotlar chiqarishda amal qilingan tizimli usulni tashkil etuvchi metodologiya. Bu metodologiya tashkil etish, tahlil qilish va ma'lumotlar chiqarish jarayonlari uchun yagona standartni taqdim etadi