MA'LUMOTLARNI SINFLASHTIRISHDA BIRCH ALGORITMI AHAMIYATI - Sanayev Mashrab Eshquvvat o’g’li; Jalilov Shavkat Shodiyor o’g’li; Toshtemirov Abdumalik Raxmonqul o’g’li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Bu maqola BIRCH (Balanced Iterative Reducing and Clustering using Hierarchies) algoritmini ma'lumotlarni sinflashtirish uchun qanday qo'llanishni va uning ahamiyatini tahlil qiladi. Ma'lumotlar tizimlari kundalik hayotimizda o'rnatilgan vaqtincha ma'lumotlarning ko'plab qismini o'z ichiga oladi. Bu ko'plab ma'lumotlar bilan ishlashda, ularni tuzish va sinflashtirish muhimdir. BIRCH algoritmi, massiv ma'lumotlarini avlodlarga bo'lish va sinflashtirishda yaxshi natijalar olish uchun mo'ljallangan.