MALEKULYAR SENSORIKA VA SAMOREPLIKATSIYA - Sobirova Muqaddas Botirovna; Turdiqulov Farrux Dilshod o’g’li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Bugungi kungda nafaqat kimyo sanoati va bialogiya fizika sohalarini qiziqtirib kelayotgan malekulyar sensorlar, ularning biolagik jarayonlardagi qimatbaho berayotgan reaksiyalaridadir. Bu orqali hujara, toq’ima, organ darajalarida qo’l kelmoqda. Shu sabab ularning ko’p turlari keng miqyosda ilmiy tadqiqotlarda qo’lanilmoqda. O’z-o’zini qayta tiklashni tushunish va uning biolagik qonunyatlarini tushunish va uni nanotexnalogiya sohalarida qo’lash ahamyatli bo’lib kelmoqda.