GIYOHVANDLIK VOSITALARI PSIHATROP MODDALAR VA ULARNING ANALIZLARI BILAN BOG'LIQ JINOYATLARNING PRAFILAKTIKASI - Saydullayeva Anora Sherzod qizi, (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada psixotrop moddalar bilan bog'liq jinoyatlarga qarshi profilaktika chorasi sifatida giyohvand moddalar profilaktikasi samaradorligi o'rganiladi. Keng qamrovli adabiyotlarni tahlil qilish orqali tadqiqot mavjud aralashuv strategiyalarini baholaydi, ularning ta'sirini o'rganadi va potentsial yaxshilanishlar haqida tushuncha beradi. Tadqiqot giyohvand moddalarni iste'mol qilish va jinoiy xatti-harakatlar o'rtasidagi murakkab munosabatlar to'g'risida yaxlit tushunchani taqdim etish uchun sog'liqni saqlash va huquqni muhofaza qilish istiqbollarini o'z ichiga oladi.