HANS KRISTIAN ANDERSENNING BULBUL ERTAGINI O‘ZBEK TILIGA TARJIMA QILISHDAGI FARQLAR - Ro‘ziyeva Nilufarxon Adhamjon qizi; Gafurova Nozimaxon (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Anatatsiya: Ushbu maqola o’zbek va ingliz tillaridagi Bulbul ertagining o’rtasidagi farqlarni o’rganadi. O’zining go’zal va ohangdor qo’shig’i bilan mashhur bo’lgan kichik qanotli kuychi – bulbul o’zbek va ingliz adabiyoti va folklorida madaniy ahamiyatga ega. Bu tadqiqot o‘zbek va ingliz tillaridagi Bulbul tasvirlarini timsolizm, mifologiya va she’riy obrazlardagi farqlarni hisobga olgan holda taqqoslash va solishtirishga qaratilgan. Ushbu qiyosiy tahlil orqali biz o‘zbek va ingliz madaniyatlarida bulbul qanday idrok etilishi va tasvirlanishi haqida chuqurroq tushunchaga ega bo‘lamiz, tabiat va yovvoyi tabiat haqidagi inson talqinlarining boy rang-barangligini ko‘rsatamiz.