AMERIKA QO‘SHMA SHTATLARI TARAQQIYOTIGA HISSA QO‘SHGAN PREZIDENTLAR - Ochilxonova Husnoraxon; Botirova Hakima (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Anotatsiya: Amerika Qo‘shma Shtatlar prezidenti- AQSh konstitutsiyasiga muvofiq, AQSh davlat va ijroiy hukumat boshlig‘i hamda AQSh armiyasi va floti bosh qo‘mondonidir. AQSh prezidentligiga saylov kuniga qadar 35 yoshdan kichik bo‘lmagan,kamida 14 yil AQShda yashagan fuqarolar saylanishi mumkin.Shuningdek ushbu fuqaro AQShda tug‘ilgan bo‘lishi shart. Chunki har bir prezident davlat taraqqiyotiga o‘z hissasini qo‘shmog‘i uchun bu omillar juda muhim. AQSh Prezidenti vakolati muddati 4 yil bo‘lib, bir kishi ikki martadan ortiq ushbu lavozimga saylanishi ta'qiqlanadi.