MAKTABDAGI INGLIZ TILI DARSLARIDA SO'ZLASH - Ikromova Nodira Raxmiddin qizi.,; N.N.Zubaydova, (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab o'quvchilarida ingliz tilini o'zlashtirishning asosiy jihati hisoblanadigan so'zlashuv mahoratini o'stirish va rivojlantirishning muhim ahamiyati o'rganiladi. Pedagogik metodika va amaliy faoliyatga tayangan holda, maktab o'quvchilarining ingliz tilidagi nutq qobilyatini rag'batlantiradigan muhitni yaratish haqida tushunchalar ham berib o'tilgan. Maqolaning maqsadi o'qitishning turli xil usullarini tahlil qilish orqali o'qituvchilarni o'quvchilarning fikrlarini ingliz tilida ifoda etish va og'zaki muloqotlarda o'zlariga ishonch hamda faollik bilan ishtirok etish imkonini beradigan amaliy strategiyalar bilan ta'minlashdir. Sinfdagi interfaol munozaralar va rolli o'yinlardan tortib hikoya qilib berish(storytelling) kabi innovatsion strategiyalargacha gapirish mahoratini oshirishga yordam beradigan metodlar keltirib o'tilgan.