ISHQALANUVCHI DETALLARINING AVTOMOBILLARNING EKSPLUATATSIYASIGA TASIRI - Meliqo‘ziyev Abdulaziz Rasuljon o‘g‘li,; Teshaboyev Muxriddin Mo‘minjon o‘g‘li, (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Dvigatel mexanizmlarining texnik holatini o‘zgarishi, mexanizmlarning ishlashida sodir bo‘ladigan tasodifiy yoki doimo ta’sir etuvchi sabablar, hamda tashqi sharoit, ya’ni saqlash va ishlash muhiti hisobiga sodir bo‘ladi. Tasodifiy sabablarga yashirin nuqsonlar va konstruksiyani ruxsat etilgan chegaradan chiquvchi o‘ta yuklanganligi va boshqalar kiradi[1]. Dvigatel mexanizmlarining texnik holatiga doimo ta’sir etuvchi asosiy sabablariga: yeyilish, plastik deformatsiya, toliqish yemirilish, zanglash, detallar va materiallarning fizik-kimyoviy hamda haroratdan o‘zgarishi kiradi[2].