QUYOSH QURITGICHNING OPTIMAL HARORATI, NAMLIGI VA BOSHQA PARAMETRLARNI TADQIQ QILISH - To‘xliyev M.M.; Ovlayev J.O. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Tadqiqot natijalariga ko‘ra quyosh meva quritgichining takomillashtirish natijasida boshqa quyosh quritgichlarga qaraganda meva va o‘simliklarni sifatli va quritish vaqtini kamligi, kollektor qismida issiqlik energiyasini uzoq vaqtda saqlab turishi bilan farq qiladi. Mavjud barcha turdagi quyosh (konvektorli radiatsion) meva quritgichlarning akkumulyatsiya qismi yaxshi izolyatsiya qilinmaganligi sababli faqat quyoshli vaqtda ishlaydi va yetarli darajada issiqlikni akkumulyatsiya qila olmaydi natijada meva va o‘simliklarni quritish vaqti oshadi bu mevani sifatli qurishiga ta’sir ko‘rsatadi.