SIYOSIY ELITADA KLASSIK ELITOLOGIYA NAZARIYASI - Akbarova Mahliyo Sanjarbek qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Mazkur maqolada muallif siyosiy elitaga oid nazariyalar va makiavelistik maktab, elitalarning qadiryatli nazariyasi demokratik elitizm nazariyasi, elita plyuralizm nazariyasi, elitalarning so’l liberal kansepsiya plyuralistik elitizm nazariyasi makiavelistik maktabi nomoyondalari bulgan G.Moska, V.Pareto, R.Mixelislarning siyosiy elitaga oid nazariyalari yoritib o’tilgan.