ZAMONAVIY SIYOSIY FANLARDA NORMATIV SIYOSIY NAZARIYA - Xoliyorova Nodira Abbos qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Maqolada siyosiy nazariyaning kelib chiqishi va turlari ko'rib chiqiladi, ular orasida klassik falsafa, empirik siyosiy nazariya va rasmiy siyosiy nazariya ajralib turadi. Keyinchalik, normativ siyosiy nazariyaning o`ziga xosligi muhokama qilinadi. Muallif normativ va empirik siyosiy nazariya o‘rtasidagi muloqotni kuchaytirish zarurligini qayd etadi.