O'TKIR BRONXIT: KLINIKA, DIAGNOSTIKA, DAVOLASH - Botirova Nigina Akram qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: O'tkir bronxit - bu bronxlar shilliq qavatining yallig'lanishi hisoblanadi. Bu kasallik bilan kasallanganlar tez yordam bo'limlariga, tez yordam markazlariga va birlamchi tibbiy yordam bo'limlariga tez tez murojaat qilishadi va bunda mavsumiylik xos bo'lib, keng tarqalgan kasalliklardan biri hisoblanadi . Qo'shma Shtatlarda o'tkir bronxit ambulatoriya bemorlari orasida eng ko'p uchraydigan kasalliklar o'ntaligiga kiradi; kattalarning taxminan besh foizi har yili o'tkir bronxit epizodiga ega hisoblanadi. Shu sabab quyida o'tkir bronxit bilan og'rigan bemorlarni baholash va davolashni ko'rib chiqiladi va ushbu kasallikka chalingan bemorlarga g'amxo'rlik qilishda interprofessional jamoaning rolini ta'kidlanadi.