ORGANIK O’G’IT SEPISH AGREGATINI TUZISH, ISHLATISH VA UNGA TEXNIK XIZMAT KO’RSATISH - Mirzayev Abdusadriddin Zuxriddinovich (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Anotatsiya: Qishloq xo‘jaligini rivojlantirishda qishloq xo‘jaligi mashinalaridan foydalanish dehqonchilikda bajariladigan ishlarni agrotexnik talablar asosida qisqa muddat ichida sifatli bajarilishini va mehnat unumini oshirishni ta’minlaydigan asosiy omillardan biridir. Respublikamiz dehqonchiligida paxtachilik bilan bir qatorda g’allachilik, sabzavotchilik, polizchilik, bog’dorchilikda sifatli mahsulotlar yetishtirish va uni ko‘paytirish uchun ilg’or texnologiyalar va ularni ta’minlaydigan zamonaviy mashinalar keng joriy etilmoqda. Hayot bunday yangi turdagi mashinalardan samarali foydalanib, dehqonchilikni to‘liq, mexanizatsiyalash uchun yuksak malakali mutaxassislarni tayyorlashni taqozo etmoqda.