SIYOSIY ZAMONAVIY FANLARDA NORMATIV SIYOSIY NAZARIYALAR - Shukurov Hasanboy, (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Anotatsiya: Ushbu maqolada biz Siyosiy zamonaviy fanlarda normativ siyosiy nazariyalarni nimaga ishlatilishini ko’rib chiqamiz va Zamonaviy siyosatshunoslikni odatda qiyosiy siyosat, xalqaro munosabatlar va siyosiy nazariya kabi uchta kichik fanlarga boʻlish mumkin. Boshqa eʼtiborga molik kichik fanlar — davlat siyosati va boshqaruvi, ichki siyosat va hukumat, siyosiy iqtisod va siyosiy metodologiya. Bundan tashqari, siyosatshunoslik iqtisod, huquq, sotsiologiya, tarix, falsafa, ijtimoiy geografiya, siyosiy antropologiya va psixologiya sohalari bilan bogʻliq va ularga tayanadi.