ZAMONAVIY TARMOQLARDA XAVFSIZLIKNI TASHKIL ETISH MUAMMOLARI - T.A. Jumaboyev; Z.K. G’ayratov; Rustamov J.A. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Bugungi kunda infokommunikatsiya xizmatlarining ta’minlanishi ko’p hollarda Internet tarmog’i doirasida, hamda an’anaviy aloqa tarmoqlari orqali amalga oshirilmoqda. Shu bilan birga, internet xizmati ko’rsatilishidagi ba’zi holatlarda uning cheklangan transport infratuzilmasi sababli, axborot xizmatlari taqdim etilishining zamonaviy talablari qoniqtirilmayapti. Bu esa axborot resurslarini samarali boshqarish bilan birgalikda aloqa tarmog’ining funksionalligini kengaytirish maqsadida multiservis tarmoqlarini tashkil etishni talab qiladi. Multiservis tarmoqlarini tashkil etishda ko’plab omillar transport texnologiyasi, xizmatlar, xizmatlarni boshqarish, axborot resurslariga kirish imkoniyati kabilar muhim ahamiyatga ega.