ATROF-MUHITNI TOZA SAQLASH CHORALARI - Yusupova Goʻzal Xusan qizi,; Jumayev Mansurbek Shokir oʻgʻli,; Umarov Shahzodbek Pardaboyevich,; Hotamov Xayrullo Shukrullo oʻgʻli, (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Atrof-muhitni toza saqlash global isish va iqlim oʻzgarishi tahdidlarini kamaytirishga yordam beradi. Nopok muhitga ega boʻlish oʻpka uchun zararli boʻlgan havo ifloslanishiga olib kelishi mumkin. Havoning ifloslanishi yurak ishemik kasalligi, insult, surunkali obstruktiv oʻpka kasalligi va boshqa koʻplab kasalliklarni keltirib chiqarishi mumkin. Atrofimizni toza saqlash juda muhim, chunki bu bizga yanada koʻproq foyda keltiradi.