SHAHAR MARKAZLARIDAGI CHORRAHALARDA YO‘L TRANSPORT HODISALARINI VUJUDGA KELISHIDA SVETOFORLARNING O‘RNI - Xalimjonov Elmurod Xalilbek o‘g‘li; Yoʻldoshev Sirojiddin Ergash oʻgʻli; E.X.Xalimjonov (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Sh.M.Mirziyoyevning Oliy Majlisga Murojaatnomasida 2018 yilda yangi yo‘llar barpo etish, transport-logistika infratuzulmasini yanada rivojlatirish, ko‘rsatilayotgan xizmatlar sifatini oshirish bo‘yicha quydagi ishlarni rejalashtirganligini ta’kidlab o‘tdi. O‘zbekistоnning Markaziy Оsiyoning hal qiluvchi transpоrt-tranzit tarmоg‘iga aylanishi uchun transpоrt-kоmmunikatsiya infratuzilmasini mоdernizatsiya qilish va yangilash, mahalliy va xalqarо transpоrt xizmatlari tarkibini diversifikatsiya etish, yangi transpоrt yo`laklarini shakllantirish va rivоjlantirish, transpоrt xizmatlari sifatini оshirish va tannarxini kamaytirish talab etiladi [1-3].