FAN VA TABIAT BILAN TANISHTIRISH ORQALI MAKTABGACHA TA’LIM YOSHDAGI BOLALARNI INTELLEKTUAL IMKONIYATLARINI RIVOJLANTIRISH - Abdiyeva Fazilat Fayzulla qizi, (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annatotsiya: Inson tabiat mahsulidir. Insonni tabiat yaratgan, kamol toptirgan. Shunday ekan. biz tabiatni e’zozlashimiz, unga to‘gri munosabatda bo‘lib, tabiatni yana ham ko‘rkamligiga, abadiyligiga o‘z hissamizni qo‘shishimiz zarur. Yosh bolalarni har tomonlama kamol toptirish va tarbiyalash turli omillar asosida amalga oshiriladi. Buning eng samaralisi maktabgacha yoshdagi bolalarni tabiat bilan tanishtirishdir. Sababi inson go‘dakligidanoq, tabiat qo‘ynida o‘sadi, ulg‘ayadi kamol topadi. Bolani go‘dakligidan boshlab tabiatdan zavq olishga, tabiatga nisbatan to‘g‘ri munosabatda bo‘lishga o‘rgatib borishimiz zarur.