OZOD SHAROFIDDINOVNING PUBLITSISTIK MAHORATI - Jo‘ramirzayev Diyorbek Erkin o‘g‘li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Har bir yangi asarni yozish ijodkordan juda katta kuch va jur’at talab qiladi. Adabiyot zarshunosi bo‘lgan tanqidchi va olim Ozod Sharofiddinov ham ana shunday katta jur’atga ega insonlardan biri edi. Adibning turli xil mavzuda yozilgan publitsistik asarlarini o‘qib bunga amin bo‘lasiz. Ushbu maqolada ham tarjimon, munaqqid va yozuvchining ijodiy merosining ba’zi bir xususiyatlari, uning publitsistik mahorati hamda o‘zbek adabiyoti tanqidchilida uning tutgan o‘rni haqida to‘xtalib o‘tilgan.