PETRUSHKA (PETROSELINUM CRISPUM) O’SIMLIGINI DORIVORLIK XUSUSIYATLARI - Musurmonova Gulhayo Komiljon qizi; Mamatkulova Iroda Ergashevna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya. Ushbu tezisda Petrushka o’simligining dorivorlik xususiyatlaridan xalq tabobati va zamonaviy tabobatda oqilona foydalanish yo’llari yoritib berilgan. Petrushka gipogelikemik, diuretic, mikroblarga qarshi o’simlik hisoblanib, qandli diabet va oshqazon shilliq qavati hamda gastrit kasaligida samarali yordam bo’lgan o’simlik hisoblanadi.