KLASSTAN TÍS JUMÍSLARDÍŃ TÚRLERIN ÚYRENIW - Sagidullaeva Klara Seytniyazovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Kórkem oqıw hám kórkem bayanlap beriw dógeregi boyınsha da bazı bir metodikalıq pikirlerdi bildirgenimiz durıs. Klasstan tıs jumıslardıń ishinde kórkem oqıw dógerek jumısı mektep turmısında áhmiyetli orındı iyeleydi. Bul dógerek jumısı baǵdarlama materialları tiykarında shólkemlestirilgeni maqsetke muwapıq. Dógerek aǵzalarına hár bir topardan 4-5 oqıwshı saylap alǵanımız maqul. Jumıstıń jobası pán muǵallimi tárepinen sheber dúzilgen jaǵdayda ǵana dógerek aǵzaları arasında qızıǵıwshılıq artadı. Bul dógerekte oqıwshılardı jáne de qızıqtıratuǵın nárseler radio hám magnitofonlar.