O’ZBEKISTONDAGI SUV OMBORLARINING HOZIRGI KUNDAGI AHVOLI VA UNING ATROF MUHITGA TA`SIRI - O'ralov Shoxjaxon O'ral o'g'li,; Dusmaxmatov Samariddin Sadriddin o'g'li,; Xonaliyev Elbek G`oyibnazar o'g'li, (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Maqolada hozirgi kunda O’zbekistondagi suv omborlarining ahvoli, suv ombori tizimida yo’l qo’yilayotgan kamchiliklar sohaga tegishli bo’lgan qaror va farmoyishlarning o’ta darajada kamligi keltiriladi. Bundan tashqari O’zbekistonning ekologik vaziyatiga suv ombori tizimlarining qay darajda muhim o’rin tutishi haqida bo’ladi. maqola Oʻzbekiston suv omborlari va ularning xalq xoʻjaligidagi ahamiyatini baholash, suv omborlaridan maqsadli foydalanish masalalariga bagʻishlanadi. Daryolar suv rejimini tartibga solish, toʻgʻonlar yordamida suvni yigʻish va saqlash, suv omborlaridan kompleks va ulardan istiqbolli foydalanish masalalarining tavsifi berilgan.