TITANIUM DIOKSIDINING ORGANIZMGA TA’SIR MEXANIZMI - Xudoyarova G.N., (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Mavzuning dolzarbligi: Titan dioksidida o'zgarmas "sun'iy yo'ldosh" – alumina mavjud. Ammo bu komponentning tarkibidagi birikmalar juda ko'p va har xil, bu esa salbiy oqibatlarga olib kelishi mumkin. Alyuminiy va titanium oksidlari bilan organizmning jiddiy zaharlanishiga: nafas olish organlarining o’sma kasalliklariga, xotira susayishi, psixopatik reaktsiyalar, intellektning pasayishi kabi xavfli asoratlarga olib keladi.