XURSHID DAVRONNING “SONETLAR GULCHAMBARI” XUSUSIDA - Tashova Dilorom (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Keyingi yillar o‘zbek she’riyatida yangicha badiiy shakl izlanishlari jarayoni kechmoqda. Mustaqillik yillarida sonet janrida ham salmoqli ijod qilindi. Jahon she’riyati ta’sirida rivojlangan bu janrning o‘zbek adabiyotida yangicha ko‘rinishlari paydo bo‘ldi. Ushbu maqolada X.Davronning “sonetlar gulchambari” tahlil qilingan.