YOSH VОLЕYBОLCHILARNI TARBIYALASHDA TЕХNIK TAYYORGARLIKNING MОHIYATI, MAZMUNI VA ХUSUSIYATLARI - Ro’zimova Bonuxon Zokir qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annototsiya. Hozirgi kunda yosh voleybolchilarni tayyorlashning asosiy mazmuni mohiyati va xususiyatlari ularni texnik tayyorgarligini oshirishga qaratishdan va uni rivojlantirishdan iboratdir. Biz bilamizki yosh sportchilar harakatli o’yinlar va sport o’yinlariga qizig’ishi juda yuqori bo’ladi. Lekin ular tartiblashtirilgan mashqlar kompleksidan foydalanish mohiyatiga unchalik tushunishmaydi. Shu sababli ham aynan texnik tayyorgarlikni shakillantirishga ko’proq etibor qaratish zaruriyati juda yuqori bo’lib bormoqda.