TIJORAT BANKLARINING INVESTITSION FAOLLIGINI OSHIRISH OMILLARI - O'razaliyev Javlonbek O'rinboyevich (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya Ushbu maqolada bugungi kunda tijorat banklarining investitsion faolligini oshirish omillari juda ham xilma-xildir. Ular pul muomalasi va kredit munosabatlarini tashkil qilishdan tashqari, xalq xo’jaligini mablag’ bilan taminlash, sug’urta operasiyalari, qimmatli qog’ozlar oldi-sotdisi, ayrim hollarda vositachilikni va mulkni boshqarishni amalga oshiradi. Shuningdek, maslahatchi snfatida xalq xo’jalik dasturlarini muhokama qilishda ishtirok etadilar, statistikani olib boradilar.Banklarning asosiy daromadi pul qarz berish, xizmat ko’rsatish va qimmatbaho buyumlarni saqlab berishdan vujudga keladi.